Installera Wordpress på GUC.

  1. Viktigt! Ladda ner Wordpress 3.0.4.zip, högerklicka, Hämta länkad fil som eller Spara länk som.
    Se till att ni går till servern och väljer Er mapp Webbsidor. Spara.
    Dubbelklicka på filen, nu finns alla era filer i mappen Wordpress (Döp om den om den heter något annat). Ändra ej i filerna!

  2. Öppna wp-config-sample.php med Smultron och Prata med mig innan du fyller i dina detaljer för databasanslutningen och säkerhetsnycklar.

  3. Spara filen som wp-config.php

  4. Ladda upp allt (förslagsvis via FTP) till din server/webbhotell. På GUC är det redan på vår server.

  5. Gå till http://www.din-sidas-url.se/wp-admin/install.php i din webbläsare. Fyll i önskade uppgifter och klicka på fortsätt. Detta bör installera dina databas-tabeller. Om det uppstår problem, dubbelkolla din wp-config.php -fil så att alla uppgifter stämmer. Försök sedan igen. Om det fortfarande uppstår problem så kan du besöka WP-Support Sveriges forum för att få svensk support. Alternativt besök den officiella webbplatsen och dess supportforum.

  6. Notera lösenordet som visas på skärmen.

  7. Du kan nu gå till inloggningssidan (http://www.din-sidas-url.se/wp-admin/). Logga in med användarnamnet du valt och lösenordet som genererades vid installationen. När du blivit inloggad så kan du klicka på Användare->Din profil och ändra lösenordet om så önskas.

  8. Det var allt!Är du i behov av mer detaljerade instruktioner för installationen så hittar du det i WP-Support Sveriges dokumentation.